Besök: Se karta
Tel: 0411-53 61 30,

Elise, Fordon- och transportprogrammet

Elise Hansson är snart 18 år och läser Fordons- och transportprogrammet, inriktning Transport, på Nils Holgerssongymnasiet i Skurup.

Varför valde du Fordons- och transportprogrammet, inriktning Transport?

Jag var (och är) intresserad av att köra lastbil och ville ha mina behörigheter. Sedan fick jag en bra känsla när jag var på skolan och skuggade en elev och det kändes som att lärarna och själva skolan var bättre än de andra jag besökt.

Berätta lite kort om din utbildning

Vi har fyra veckors praktik, två veckor åt gången. Det är väldigt mycket körkortsteori, och jag har klarat körkortet, men jag får inte använda det förrän jag fyller 18 år. Annars är det väldigt mycket fordonskörning under skoltiden.

Hur är lärarna och lokalerna?

Det är en jättebra byggnad på ett stort område med körgård och andra saker utspridda. Lärarna är hur bra som helst och de blir väldigt tighta med eleverna. Jag kan säga vad som helst till dem, de blir som ens vänner.

Vilket är ditt drömjobb?

Mitt drömjobb är att bli polis. Varför jag vill bli polis är för att man får vara med om mycket spännande saker och se till att allt blir rätt i samhället. Jag ska nog läsa vidare till polis och läser just nu högskoleförberedande ämnen, men behöver nog läsa till några fler som saknas.

Vilket är ditt bästa minne från tiden på gymnasiet?

Det bästa minnet jag har från Nils Holgerssonsgymnasiet är när vi började första året på skolan och vi var iväg till en skog och sprang hinderbana. Sen självklart varje gång när vi är ute och kör tillsammans med personbilarna. För i vår klass kan man verkligen ha roligt med alla och vi alla är vänner och därför är det alltid kul.

Varför skulle du rekommendera skolan och programmet till andra?

Jag skulle rekommendera Nils Holgerssongymnasiet vidare, för jag tycker alla lärarna är kanon och de gör allt för vi skall klara våra studier. De lägger ned extra timmar/ kvällar för vi skall klara våra mål.