Manfred, Bygg- och anläggningsprogrammet

Manfred är 17 år och läser Bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning Anläggningsfordon, på Nils Holgerssongymnasiet i Skurup.

Manfred på Nils Holgerssongymnasiet

Varför valde du Bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning Anläggningsfordon?

Jag valde att börja på Nils Holgerssongymnasiet för att jag alltid har velat bygga. Och jag älskar att spela spel, och det känns som att man gör det när man kör maskinerna.

Berätta lite kort om din utbildning

Under det första året testar vi på allt inom bygg, sen under det andra året väljer vi den inriktning som passar oss bäst.

Hur är lärarna? Och skolan?

Alla lärare är snälla och de vet hur man tar hand om elever som har problem i skolan. Skolan i sig är väldigt bra balanseras på hur mycket arbete vi har ute i praktiken och hur mycket vi läser. Jag pendlar ungefär en timme till skolan, och det är det värt.

Vilket är ditt drömjobb?

Mitt drömjobb är att bygga. Jag vill bli Byggingenjör och då behöver jag fysik, så jag behöver plugga i totalt 4 år till efter gymnasiet. Det kommer jag göra direkt efter studenten.

Vilket är ditt bästa minne från tiden på gymnasiet?

Det roligaste minnet jag har är när vi började på Nils Holgerssongymnasiet var att de första veckorna fick vi ”hälsa på” de andra programmen och se vad de gjorde och fick testa på det, men även de fick komma till oss.

Varför skulle du rekommendera skolan och programmet till andra?

Jag rekommenderar skolan till de som bor i närheten och inte har några problem med att pendla. Sen finns det ju också internat där man kan bo.