Elevhälsan

Kontaktinformation till hälso-och sjukvård: Vårdguiden -Tel 1177 1177.se Öppet dygnet runt.112 för akut hjälp.

Ungdomsmottagningar, UMO umo.se Råd och fakta. Här kan du ställa frågor anonymt om hälsa, sex och relationer.

Barn-och ungdomspsykiatrin, BUP bup.se Till BUP kan du skriva anonymt och fråga om olika svårigheter eller psykiska problem

Kontakt till stödorganisationer:

BRIS -Tel 116 111 bris.se BRIS, för dig under 18 år som behöver prata med någon vuxen. Du kan ringa, mejla eller chatta anonymt.

Röda korset -jourhavandekompis.se Chatt för dig som vill och behöver prata med någon annan kompis.

Jourhavande medmänniska –Tel 08-702 16 80 Prata med en stödjande medmänniska, nätter kl. 21-06 alla dagar året om.

Jourhavande präst -Telfonnr: 112 svenskakyrkan.se/jourhavandeprast Om du är ledsen, rädd, orolig eller känner dig ensam och behöver någon att tala med anonymt, oavsett religion eller vad du tror på. Chatt må-to kl. 20-24. Telefon alla nätter kl. 21-06 och elektroniskt brev.

Mind Självmordslinjen -Tel 90101 mind.se För dig som mår dåligt och inte orkar leva eller för dig som har någon närstående som gör det. Du kan ringa, chatta anonymt eller ställa frågor via mejl.

Frisk och fri -Riksföreningenmot ätstörningar -friskfri.se Förening som ger stöd via telefon och chatt åt personer med ätstörningar och deras närstående.

Stödlinjen för spelmissbruk –slutaspela.se Telefonstöd och chatt för dig som oroar dig för ditt spelande.

Tilia -foreningentilia.se Stöd och vägledning för unga med psykisk ohälsa Chatt, mejl, mentor och stödgrupper.

Maskrosbarn -maskrosbarn.org Är en ideell förening som stödjer ungdomar som har föräldrar som missbrukar eller är psykiskt sjuka. Chatt och mail

Män för jämställdhet -killfragor.se Du som är 10 –18 år kan chatta anonymt när du vill ha någon som lyssnar eller stöttar. Ti, on, to och sö kl. 20 -22

Tjejzonen -tjejzonen.se Chatt, gruppchatt och möjligheten att få en storasyster att träffa och prata med. Speciellt inriktade på ätstörningsproblematik

Tjejjouren -tjejjouren.se Du kan tala om hur du mår, om sex eller om något jobbigt du har varit med om. Du kan ringa, chatta eller mejla

Föreningen Storasyster -foreningenstorasyster.se Föreningen Storasyster är en ideell förening som vänder sig till dig som utsatts för våldtäkt eller sexuella övergrepp. Här kan du chatta, delta i samtalsgrupp mm.

Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter –rfsl.se Om du har allt från funderingar kring sexuell tillhörighet till samlevnadsproblem eller ensamhet kan du ringa för att få stöd​.

1000 möjligheter -1000mojligheter.se En organisation som stöttar dig som är ung, oavsett om du är kille, tjej, transperson eller inte vill definiera dig alls. 1000 möjligheter har även ett särskilt stöd online för dig som har erfarenheter av att ha sex mot ersättning.

Att delta i olika nya sammanhang kan hjälpa dig att må bra.