Nils Holgerssongymnasiet
Post: 274 80 Skurup
Besök: Skurup 108 Se karta
Tel: 0411-53 64 12
nhgymnasiet@skurup.se Skurups kommuns webbplats

Gymnasiesärskola

Vill du satsa på framtid inom Handel, Fordonsvård eller Mark och Djur?

Då skall du söka till Gymnasiesärskolan på Nils Holgerssongymnasiet i Skurup.

Gymnasiesärskolan erbjuder en yrkesförberedande utbildning på samma sätt som gymnasieskolan i de nationella programmen. Minst 22 veckor av utbildningen ska arbetsplatsförläggas. Varje sådan vecka ska motsvara 24 timmars undervisning i skolan. Gymnasiesärskolan på Nils Holgerssongymnasiet är ett fyraårigt program med inriktning mot arbete inom Naturbruk, Handel och Fordonsteknik.

Handelsprogrammet riktar sig mot försäljning, varuhantering och butiker. Du arbetar med marknadsföring och kundbemötande. Du är med och driver skolans café-verksamhet. Du lär dig att hantera enklare administration och kontorsarbete.
Mark- och djurprogrammet
här arbetar du med mjölkkor, kalvar och olika smådjur, kaniner och marsvin, getter och får, ankor och burfåglar mm. Du får lära dig att köra traktor och att använda röjsåg. Du utbildar dig både inom lantbruk och trädgård.


Fordonsprogrammet
har del i skolans bilverkstad med utrustning för fordonsvård och rekonditionering av bilar och lantbruksmaskiner. Du får lära dig att köra traktor och utveckla din förmåga att välja material, metoder, verkstadsutrustning i samband med service och underhåll av fordon.


Truckutbildning erbjuds på alla 3 programmen!

Under dina 4 år på skolan är du på arbetsplatsförlagt lärande, det vill säga du praktiserar på en arbetsplats minst en dag varje vecka. Du får möjlighet att träna på dina färdigheter utifrån en individuellt anpassad studieplan beroende på vilket program du väljer. Vårt mål är att du ska kunna arbetsmarknadens förfogande efter dina 4 år här på skolan. Vi samarbetar med arbetsförmedlingen, försäkringskassan, habiliteringen och din hemkommun. Vi kommer att förbereda dig val inför vuxenlivet.


Kontakta Lotta Barkentin, 0738-560353,  charlotta.barkentin@skurup.se för mer information eller för ett besök på skolan.