Nils Holgerssongymnasiet
Post: 274 80 Skurup
Besök: Skurup 108 Se karta
Tel: 0411-53 64 12
nhgymnasiet@skurup.se Skurups kommuns webbplats

Introduktionsprogrammet

Programinriktat individuellt val

Programinriktat individuellt val, IMPRO är inriktad mot nationella programmen Bygg- och anläggning med inriktningen anläggningsfordon, Naturbruk inriktning djur eller lantbruk och Fordon och transportprogrammet inriktning personbil.

Om du har betyg i svenska, engelska eller matematik, samt fyra andra ämnen alternativt svenska engelska och matematik, samt tre andra ämnen kan du söka IMPRO.

Under utbildningstiden får du läsa yrkeskurser från yrkesprogrammet samt de ämnen du saknar för behörighet till nationellt program. När du fått betyg i de grundskoleämnen som krävs, blir du antagen på nationellt program.


Yrkesintroduktion

Yrkesintroduktion, IMYRK är för de elever som saknar behörighet till nationellt program. Yrkesintroduktion är en praktisk utbildning med grundläggande yrkeskurser och kärnämnen anpassade efter elevens nivå. Det förekommer också en hel del praktik på arbetsplats i yrkesintroduktion. IMYRK kan sökas som en intresseanmälan till Bygg och anläggning, Naturbruk eller Fordon och transport med inriktning mot personbil.

Individuell studieplan och särskilt avtal ska upprättas med elevens hemkommun.


Preparandutbildning

Preparandutbildningen, IMPRE är för dig som behöver läsa upp ett eller flera betyg under ett år för att bli behörig till ett yrkesprogram eller högskoleförberedande program.


Individuellt alternativ

Individuellt alternativ, IMIND ska leda vidare till yrkesintroduktion, annan utbildning eller arbetsmarknaden - ett jobb. IMIND kan kombineras med praktik och pågå flera år.


Språkintroduktion

Språkintroduktion, SPR är ett introduktionsprogram på gymnasienivå som är till för nyanlända elever som behöver lära sig svenska samt få betyg i grundskoleämnen inför att studera vidare på gymnasiet eller vuxenutbildning.