Besök: Se karta
Tel: 0411-53 61 30,

Naturbruksprogrammet

Har du svårt att bestämma dig för om du vill arbeta med stora eller små djur?

Då är Naturbruksprogrammet på Nils Holgerssongymnasiet något för dig! Vi erbjuder dig ett smådjursstall med bland annat kaniner, marsvin, chinchillor och fåglar. Vi har även höns, getter, får och lamm. Våra stora djur är kor och grisar.

Redan i utbildningens start gör du ditt profilval för att du ska få ut det absolut bästa av utbildningen, anpassat till dina egna mål. Det finns stora fördjupningsmöjligheter och oavsett vilken profil du bestämmer dig för, är utbildningen späckad med spännande praktiska moment.

På skolan finns olika djurslag som mjölkor, kalvar, köttdjur, grisar, får, getter, sällskapsdjur, smådjur, fåglar och rashöns.
Alla elever på naturbruksprogrammet får lära sig köra hjullastare. Elever som går lantbruk kan välja grävmaskin inom individuellt val.

Kostallets egen facebooksida

Samarbetspartners

Skolans samarbetspartners med deltagande i styrelsen för skoljordbruket /Skurups Jordbruks AB från hösten 2013:

Jordberga Gård AB—Skabernäs HB—Hans Göran Hansson Lindby - Bröderna Lavesson AB, Villie - Per-Åke Albertsson Vollsjö—Å.R.E HB - Jans Jordbruks AB Torsjö gård—Christer Larsson Katslösa.

Mer

Individuella val »